nederlandsenglishdeutschespañol

Ligging

Casa Lamberdina is gelegen in de vallei van El Cimbre in zuidoost Spanje tussen Lorca en Puerto Lumbrereas ( zie kaart Google Maps).
De luchthavens in de omgeving zijn Alicante, bereikbaar vanaf diverse luchthavens in Nederland en Almería vanaf Weeze (Duitsland).

Wij raden je aan om een auto te huren, eventueel samen of in overleg met andere bezoekers.

Transavia, Ryanair en Vueling vliegen met grote regelmaat op Alicante, Murcia of Almería vanaf diverse luchthavens uit Nederland of via Weeze in Duitsland. Kijk voor autoverhuur b.v. op www.hispacar.com

omgeving

  • Dorpen
  • Stranden
  • Natuur
  • Steden

Velez Rubio

rubio

Op 20 minuten van Casa Lamberdina ligt het pittoreske spaanse dorpje Velez Rubio met diverse (tapas) restaurants, monumenten en de Iglesia Nuestra Senora de la Encarnacion. Iedere zaterdag vindt er een kleurrijke markt plaats. Verder zijn de prehistorische grottekeningen 'Cuevas of Letreros' de moeite waard om te bezoeken. De tocht er naartoe is leuk; de grottekeningen zijn beschermd door de Unesco.

Velez Blanco

Totana

rubio

Totana is vooral op woensdag een gezellig bruisend stadje, waar dan de wekelijkse markt plaats vindt. In de omgeving is het vooral bekend om zijn vele pottenbakkers en langs de weg ziet men dan ook vele verkopers. Er is ook een tapasroute door het stadje en meer informatie hierover kan men verkrijgen bij het plaatselijke informatiekantoor voor toeristen.

Mula

Op ca. 45 minuten rijden vindt u de stranden van Aguilas, Mojácar,de baai van Mazarrón  en Bolnuevo. Hier is voor ieder wat wils te beleven.

Aguilas

rubio

Aguilas en omgeving heeft een kustgebied van 35 km en heeft de meest zuidelijke ligging aan de Costa Cálida. Ten oosten van Águilas is een interessant kustgebied, waar Puntas de Calnegre zich bevindt. Samen met Cabo Cope is Puntas de Calnegre een regionaal park met schone zandstranden en kristalhelder water, waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen wat betreft de duiksport.

De baai van Mazarrón en Bolnuevo

Mojácar

rubio

Mojácar behoort tot de meest toeristische plaatsen langs de Costa Almería.
Het dorp met zijn witte Moorse huizen is al van veraf zichtbaar, liggend bovenop een heuvel die overweldigend uitkijkt over de Middellandse Zee.
Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag vindt helemaal bovenop de berg de weekmarkt plaats.

Nationaal park Sierra Espuña

rubio

In dit nationaal park komt u in een prachtig berglandschap met vele bossen stuwmeren. Hier leven nog kuddes moeflons in het wild en soms ziet u wilde zwijnen oversteken. U kunt hier terecht voor prachtige wandelroutes, maar kunt ook met een kayak op het stuwmeer of met een quad of mountainbike door de bergen genieten van al het natuurschoon. Een bezoek aan dit prachtige natuurpark is prima te combineren met een bezoek aan Totana en Aledo.

Sierra de Maria Los Velez

Sierra Nevada

rubio

De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, wat besneeuwde bergketen betekent in het spaans. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte. Het nationaal park met zijn afwisselende landschappen heeft alle kenmerken van het klimaat van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan planten en dieren. Ook biedt de Sierra Nevada 's winters veel mogelijkheden om te skiën met 83 kilometer aan ski-pistes. 

 

Lorca

rubio Lorca is een  stad waar de tijd heeft stilgestaan. De stad staat bekend om zijn barokke architectuur en wordt gedomineerd door zijn imposante kasteel, dat bestaat uit delen van de vestingmuur uit de Romeinse tijd. Evenals een aantal musea en kerken is dit bijzonder bezienswaardig.
In de week voor Pasen vinden er elke avond indrukwekkende processies plaats, die veel belangstelling trekken.

Murcia

Granada

rubio De indrukwekkende stad Granada ligt op een kleine twee uur van Casa Lamberdina en is zeker de moeite waard om te bezoeken, als u interesse heeft voor cultuur, geschiedenis en gastronomie. Een échte aanrader is het Alhambra, een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren en haar schitterende tuinen. Hiervoor dienen wel van te voren tickets gereserveerd te worden van ca. € 14,00 p.p. (www.alhambra-tickets.es).

Caravaca de la Cruz